Gruzja, Armenia, Azerbejdżan, Kaukaz Północny • Zobacz temat - Auto Z Gruzji W Polsce

Auto Z Gruzji W Polsce

Interesy z Gruzinami, handel, inwestycje, nieruchomości, imprezy gospodarcze, energetyka

Moderatorzy: cubano, Mateusz Bajek, admin

Auto Z Gruzji W Polsce

Postprzez Jasiek » Sob Wrz 05, 2009 1:47 pm

Mam pytanie do osób mieszkających w Gruzji- czy jechaliście kiedyś autem na gruzińskich tablicach do Polski? Pytam, bo dowiedziałem się, że Gruzini nie płacą akcyzy ani cła na samochody sprowadzane z USA. Dowiedziałem się też, że jako Polak mogę zarejestrować na siebie samochód, który kupię w Gruzji (zajmuje to trochę dłużej, ale jedank da się to zrobić).
Powiedzcie mi, czy są jakieś ograniczenia dla obywatela UE, który wwozi samochód zarejestrowany niego w kraju spoza UE:) Czy mogę takim autem poruszać się po Polsce non stop, czy tylko przez jakieś kilka miesięcy? Jak jest z ubezpieczeniem? Ci, którzy mieszkaja w PL, a wiedzą niech też się wypowiedzą:D
Dodam, że naprawdę warto sprawić sobie taki samochów:D Połowę taniej i jeszcze bez 18% akcyzy.
Jasiek

Miejscowość: Tychy

Postprzez Mateusz Bajek » Nie Wrz 06, 2009 11:03 am

Auta w Gruzji są ok. 2x droższe niż w Polsce przecież...
Mateusz Bajek, მატეუშ ბაიეკ
redaktor, editor, რედაქტორი

mateusz.bajek@kaukaz.pl
gg: 1596359
tel: 695446396
Awatar użytkownika
Mateusz Bajek

Miejscowość: Polska

Postprzez Jasiek » Pon Wrz 07, 2009 5:40 pm

nie, jesli sie sprowadza z US&A
Jasiek

Postprzez lolika » Czw Gru 10, 2009 12:34 am

mój szwagier jezdzil przez kilka lat gruzinskimi reistraciami w polsce. nie mial zadnych problemów. zapitam go, jak jest teraz, bo to był 2 lata temu.
Awatar użytkownika
lolika

Postprzez Jasiek » Czw Gru 10, 2009 2:23 am

super, nie dam się okradać państwu polskiemu.
Dzięki
Jasiek

Wróć do Biznes - Gospodarka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość