Armenia II połowa sierpnia 2010.

Szukasz porady przed wyjazdem a może chcesz podzielić się wrażeniami i podać kilka wskazówek? Zajrzyj koniecznie!

Moderatorzy: Mateusz Bajek, edgarro

Armenia II połowa sierpnia 2010.

Postprzez peto » Pon Lut 22, 2010 11:19 am

Witam,

Mam w planach wybrać się do Armenii w II połowie sierpnia, w związku z czym szukam ludzi, którzy mogliby się podzielić ze mną informacjami dotyczącymi najlepszego na ten moment sposobu dotarcia do tego kraju, tudzież wrażeniami i informacjami praktycznymi a może znajdą się także i ludzie, którzy w tym czasie również wybierają się do tego kraju..

Pozdrawiam Piotr
peto

Miejscowość: PL/Gostyń

Postprzez Chicken » Wto Lut 23, 2010 7:17 pm

Jak coś to pytaj konkretnie o konkretne problemy.
http://www.odyssei.com/pl/travel-article/17927.html
To moja relacja. Dojazd to kwestia kasy - możesz lecieć z Ukrainy bezpośrednio lub z któregoś z Europejskich miast, albo lecieć do Tbilisi, potem pociągiem do Erewania (kursuje co drugi dzień), albo marszrutką. My jechaliśmy z Achalkalaki do Erewania taxówką bo nie było innej opcji za 160 lari.
Chicken

Miejscowość: Kraków

Re: Armenia II połowa sierpnia 2010.

Postprzez marmar » Pią Lut 26, 2010 1:27 pm

peto napisał(a):Witam,

Mam w planach wybrać się do Armenii w II połowie sierpnia, w związku z czym szukam ludzi, którzy mogliby się podzielić ze mną informacjami dotyczącymi najlepszego na ten moment sposobu dotarcia do tego kraju, tudzież wrażeniami i informacjami praktycznymi a może znajdą się także i ludzie, którzy w tym czasie również wybierają się do tego kraju..

Pozdrawiam Piotr

w Armeni bylem kilka dni we wrzesniu 2009;
w kwesti dojazdu chybe niewiele pomoge bo lecialem z Moskwy z Armavia (nornmalny europejski standard); z tego co sie zorientowalem z Warszawy poki co najtaniej z aeroflot przez Moskwe 1200pln lub z airbaltic przez Ryge 1300pln

jesli jendka chodzi o nocleg w Erewanie, jakies sugestie odnosnie co zobaczyc, i gdzie zjesc... tu mam juz jakies doswiadczenie
po kraju jezdzilismy busem (bylo nas 8 osob) wiec jesli interesuje Ciebie taka opcja moge odkopac telefon kierowcy... spokojnie mozna z nim po rosyjsku sie dogadac)

co do terminu ktory wybrales... moze byc jeszcze dosyc cieplo a nawet goraco.... :-)
marmar

Miejscowość: Moskva

Postprzez Chicken » Pią Lut 26, 2010 5:59 pm

My soaliśmy w hostelu Envoy w Erewaniu, 7000 AMD ze śniadaniem, standard bardzo dobry. Kraj zwiedzalismy wypożyczonym terenowym samochodem z Hertza.
Chicken

Postprzez Kuba D » Czw Maj 13, 2010 5:21 pm

Pozdrawiam Piotr

Hej!

Jeżeli chodzi o dojazd, to rzuciłbym okiem na oferty linii Austrian.
Pozdrawiam,

KD
Kuba D

Postprzez Chicken » Czw Maj 13, 2010 9:57 pm

Kuba D napisał(a):

Pozdrawiam Piotr

Hej!

Jeżeli chodzi o dojazd, to rzuciłbym okiem na oferty linii Austrian.
Pozdrawiam,

KD

Rzuciłbym okiem na n ajnowszą ofertę LOTu :D
Chicken

Postprzez margo_16 » Pią Maj 14, 2010 9:28 am

margo_16

:)

Postprzez peto » Wto Maj 25, 2010 9:17 pm

Niestety nie udało mnie się zdążyć na promolot i dziś dopiero kupiłem bilety do Erewania po normalnej dwa razy większej cenie, ale i tak wychodzi tak samo jak z przesiadką w Rydze przez Airbaltic. Cieszę się bardzo z tego powodu i do zobaczenio Armenio w terminie 16-31.08 :-)
peto

Miejscowość: PL/Gostyń

Postprzez GMG » Wto Cze 15, 2010 11:52 pm

marmar napisał(a):(...) po kraju jezdzilismy busem (bylo nas 8 osob) wiec jesli interesuje Ciebie taka opcja moge odkopac telefon kierowcy... spokojnie mozna z nim po rosyjsku sie dogadac) (...)

Interesująca opcja. Rozumiem, że robiliście jednodniowe wypady z Erywania? Możesz napisać, jak wygląda kosztowo taka przyjemność? :)

Pozdrawiam
GMG

Wróć do Podróże i wyprawy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: admin, grazka33 oraz 0 gości